Saturday, April 16, 2011

Malaysia Airlines.


 Salam.
Aniyasayo Dogja!.
Minggu lalu (sabtu) aku baru balik dari 
KOTA KINABALU.

dan
aku menggunakan penerbangan
MALAYSIA AIRLINES (MAS).

Dah 6 tahun lamanya,
aku meninggalkan perkhidmatan
Malaysian Hospitality (MH) iaitu MAS.
Sejak kehadiran sistem tambang murah AIR ASIA.
Terakhir kali aku guna
perkhidmatan ni waktu aku darjah 5 dulu.
Lama jugak yah tuan2 dan puan2.
Sampai bridge MAS kat TAWAU AIRPORT ne pon dah buruk 
aku tengok sebab orang2 TAWAU pon sama macam aku jugak,
tak gunakan khidmat MAS ni setelah sekian lama.

Dulu aku selalu naik MAS ni,
waktu pegi KK & Sandakan.
Masa tu, baru tadika lagi kowt.
Tak tahu pulak masa aku masih
BABY,
aku tak tanya lah mak aku.
Awal lah jugak naik flight ni,
tapi,
ketakutan dalam diri ini,
tuhan sahaja yang tahu.

KECUT PERUT beb!

Naik MAS ni,
segala-galanya selesa.
KERUSI pun empuk tak macam AIR ASIA tu!
dan tak payah susah-susah 
nak gali-gali dompet cari duit
untuk beli makanan yang harganya mencekik darah!
semuanya tersedia.

Bunyi enjin flight MAS ni,
elok sahaja banding dengan AIR ASIA.

Sistem pun lagi cekap lah.
YANG PASTI,
MEMANG BAIK PUNYA LAH!


antara semua class dalam MAS,
aku tak pernah naik FIRST-CLASS lagi,
(tanya Rehan lah macam mana pengalaman naik first-class)
selalu naik Business Class & Economy Class sahaja.

Waktu aku kecik-kecik dulu,
aku selalu minta kad 
(yang orang buat main magic tu),
tak tahu nama specific nya okeh,
senyum lebar sahaja pramugari tu bagi aku.
Kadang-kadang,
aku minta selimut.
hwa3! Anda buat lah apa sahaja
dan minta apa yang ada kat MAS tu.
FA dia akan bagi.
CONFIRM tak reject!

FA MAS,
yang dulu-dulu lagi
LAWA+CANTIK/HENSEM.
Sekarang,
macam tak kowt.

Serius cakap,
banyak pro & kontra nya lah
yang dulu & sekarang,
MAS punya perkhidmatan ni.

sekarang lagi best kowt 
guna perkhidmatan MAS/MH ni,
boleh check in guna IPHONE.
ada tempat makan MAS, 
REST & GO,
dan macam2 lagi
sebelum anda berlepas ke destinasi yang hendak dituju.

maka dengan itu,
pilihlah perkhidmatan MH/MAS.

Kalau anda nak tahu,
MALAYSIA AIRLINES 
ni antara penerbangan terbaik dunia!
Yang aku ingat dulu, tahun 2005 MAS no 5 seluruh dunia.
Baru-baru ni aku tengok kat majalah MAS, dalam kapal terbang tu,
MAS no 10 seluruh dunia bagi tahun 2010.
Memang dari dulu MAS
tak pernah lari lah dari top 10.
ASIANA AIRLINES (SOUTH KOREA) no 1 okeyh!

MAS juga ada menang award,
STAFF SERVICE EXCELLENCE AWARD 
&
BEST ECONOMY CLASS
dalam WORLD AIRLINE AWARDS
(2010)


TERBAIKKK LAH!

Apa-apa pun pasal MAS ni,
anda boleh rujuk kat apps IPHONE,
seperti,
MHmobile & MHdeals.
atau terus ke laman rasmi MAS.

p/s: HP mestilah dalam keadaan "FLIGHT MODE"

SELAMAT MENGGUNAKAN PERKHIDMATAN 
MALAYSIA AIRLINES (MAS)!


~KAMSAMIDA~
(^_________^)

3 comments:

  1. mumun, ko buat promosi untuk MAs kah? dorang ada bgi komisen? hhehehehehe.. ko nie. malu sa ko sebut pasal first class mas tu. haha. padahal dapat tu pon time kecik2, kerana urgent punya pasal, dan takda seat lain tulah ambil yg first class, kalau ndak tu, bila lagi mo merasa duk first class. hehehe

    ReplyDelete
  2. mau juga rasa First Class......:)

    ReplyDelete
  3. ANA:: agaga.. teda ne bha komisen d bagi.. ni psl appreciate sma dorg pnya service sja bha.. :D mna taw ada org2 MAS baca blog sy, trus dya moe amek sy jd cabin crew.. wehheyyy!!

    BRIAN:: p lah book tiket sna.. :DD

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...